Vanaf 8 februari a.s. alle kinderen weer naar school

05-02-2021

Vanaf maandag 8 februari a.s. mogen de basisscholen weer open voor alle leerlingen.
Wij vinden het prettig om alle kinderen weer te zien. Daarnaast is het voor iedereen ook spannend om met zoveel personen binnen de school te zijn.
We willen u dan ook vragen verantwoord met de regels om te gaan. Zoals u hieronder kunt zien, kan het namelijk grote gevolgen hebben voor het naar school mogen gaan van de kinderen.

Let op: er zijn een aantal belangrijke regels voor deze heropening, vooral de quarantaine-maatregel. Lees de punten hieronder dus goed door!

Uiteraard denken we aan de veiligheid en aan andere voorwaarden die gelden.

Hieronder ziet u een aantal punten die van belang zijn.

• Alle kinderen moeten weer naar school op alle dagen, de leerplicht geldt gewoon.
  • Er worden geen online-lessen meer gegeven.
  • Geleende Chromebooks en opladers graag weer mee naar school brengen!
  • Om spreiding mogelijk te maken, werken we met onderstaande schooltijden:
    * Vanaf 08.20 uur mogen de kinderen meteen naar binnen naar hun klas.
    * Om 08.30 uur moet iedereen in de klas zitten.
    * Vanaf 11.55 uur kunnen de kinderen van groep 1 t/m 3 opgehaald worden.
    * De andere groepen vanaf 12.00 uur.

* Er is geen mogelijkheid voor overblijf, alleen wel voor kinderen met ouders in de cruciale beroepen!
       Die kinderen eten in de klas bij hun eigen leerkracht.

* Vanaf 13.00 uur mogen alle leerlingen weer meteen naar hun klas.
    * Om 13.15 uur moet iedereen weer in de klas zijn.
    * De kinderen van groep 1 t/m 3 kunnen vanaf 15.10 uur opgehaald worden.
    * De andere groepen vanaf 15.15 uur.
  • De ouders/verzorgers van groep 1 t/m 3 mogen op het schoolplein komen. Hierdoor kunnen de leerkrachten zien dat er iemand is om ze op te halen. De ouders van de hogere groepen willen we verzoeken om buiten de poorten te wachten.
  • Het heeft de voorkeur dat de kinderen van de hogere groepen zelfstandig naar school komen, indien mogelijk uiteraard.
  • Houdt u zich als ouders aan de richtlijnen van 1,5 meter afstand met andere volwassenen als u uw kind brengt en ophaalt.
    Graag de toegangspaden vrij laten.
    Alstublieft het schoolplein zo snel mogelijk weer verlaten.
  • De kleine pauzes zullen aangepast worden, zodat er minder kinderen tegelijk op het plein zijn.
  • BELANGRIJK
    * Als een kind of leerkracht van een groep positief getest is, moet de hele groep 5 dagen in quarantaine!
    * Na die 5 dagen kan een kind getest worden (geen verplichting!).
    * Is de uitslag negatief dan mag een kind de dag na de uitslag weer naar school.
    * Wilt u uw kind niet laten testen na 5 dagen, dan moet het kind nog 5 dagen in quarantaine blijven (totaal dus 10 dagen).
    * Bij een positieve uitslag moet u de richtlijnen van de GGD volgen.
    * Graag ontvangen we een bericht met de uitslag na de test.
    * Bij besmetting gaat de GGD een uitgebreid Bron- en contactonderzoek doen.
  • Houdt u er a.u.b. dus rekening mee dat u een bericht kunt krijgen dat uw kind snel naar huis moet en minimaal 5 dagen thuis moet blijven. Dit bij een positieve test van een klasgenoot.
  • Voor kinderen die in quarantaine moeten is er uiteraard ook geen noodopvang op school mogelijk!
  • Het dringende advies van Bredase scholen is om kinderen thuis te houden bij de volgende klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts. Dit om te voorkomen dat we eventueel hele klassen naar huis moeten sturen.
    Een verkoudheid overdragen aan een leerkracht kan al zorgen dat hij/zij getest moet worden en dus niet een groep kan lesgeven.
  • We zullen uiteraard rekening houden met hygiëneregels, zoals bijvoorbeeld handen wassen en schoonmaak.
  • Trakteren bij een verjaardag mag: een verpakte traktatie die mee gaat naar huis. Kinderen mogen (helaas) niet de school rondgaan met hun verjaardagskaart en traktatie.
We hopen u hiermee duidelijk geïnformeerd te hebben.
En nogmaals, we rekenen op uw medewerking en verantwoordelijkheid om het voor kinderen en team zo veilig mogelijk te maken!

We zien alle kinderen graag a.s. maandag weer op school!