Divali-feest

07-11-2018
Op 7 november vieren we Divali op school. Divali is het lichtfeest van het Hindoeïsme. Het staat symbool voor het overwinnen van het licht op de duisternis en de overwinning van het goede op het kwade.
In de klassen wordt er aandacht aan besteed. Hiermee willen we de kinderen kennis laten maken met de feesten van de diverse religies op onze school.
Divali wordt op verschillende manieren gevierd. Tijdens dit feest versieren mensen hun huizen en de tempels met lichtjes of diya's. Dat zijn kleine ronde schaaltjes van gebakken klei, waarin een lont van gedraaide watten zit. In het schaaltje doe je boter (ghee). Dit wordt in de klassen getoond aan de leerlingen.
Het belangrijkste van Divali is dat het een dag is om na te denken over goede daden en goed zijn voor elkaar. Een hele mooie boodschap om bij stil te staan dus!